Начин на приготвяне
Нарязах и обелих прасковите от компота. Наредих ги във формата за кекс.
Накиснах единия желатин в малко вода да набъбне, после го разтопих на водна баня и го смесих със сока от компота (около 400 мл). Една трета от него оцветих с оранжева боя и изсипах върху прасковите.
Сложих във фризера да стегне за 15 минути. Другата част оцветих с червена боя, изсипах върху оранжевият слой и пак сложих във фризера да стяга.
През това време накиснах и другия желатин и разтопих на водна баня. Разбих сметаната с пудрата захар.
Добавих млякото и разтопения желатин. Разбърках хубаво и изсипах върху червената смес.
Загладих добре и върнах отново във фризера - до пълно стягане на желето.
Преди обръщане в чинията го топнах за кратко в съд с гореща вода.
Желираният десерт с праскови е готов.
Коментари