Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ябълков Сладкиш»Сладкиш с ябълки, праскови и канела

Сладкиш с ябълки, праскови и канела

Евтини РецептиЕвтини Рецепти
Помощник Готвач
1722k4542k2
Сладкиш с ябълки, праскови и канела
Снимка: Евтини Рецепти
1 / 7
11/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8
"Да вдигнат ръка всички любители на сладкишите, които искат още едно парче от този невероятен сладкиш с ябълки и праскови"

Необходими Продукти

  • За основата
  • бисквити - пакет и половина Еверест
  • ябълки - 3 бр.
  • праскови - 2 бр.
  • ванилена захар
  • канела
  • масло - 125 г
  • ядки - по избор
  • стафиди
  • Кексово тесто за заливката
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1.5 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • олио - 1 с.л.
  • пудра захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошавам бисквитите в тавичка и ги заливам с едно пакетче масло.

Нарязвам ябълките и прасковите на кубчета, поръсвам ги с ванилена захар и канела и ги изсипвам върху бисквитите, като ги разпределям равномерно.

Отгоре слагам стафиди и сурови ядки (взех готов микс от магазина) и забърках сместа за заливката с миксера. Когато получих кексово тесто, залях с него.

Пекох на незагрята фурна на 150 градуса, защото фурната ми е много силна.

Пече се до суха клечка. Накрая ябълковият сладкиш се поръсва с пудра захар.

Сладкишът с ябълки, праскови и канела е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

К К
К К
Получил се е много добре, само да питам като се сервира нали не се рони?
01.06.2016 13:01
5
5
Покажи всички подкоментари