Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ябълков сладкиш»Сладкиш с ябълки, канела и шоколад

Сладкиш с ябълки, канела и шоколад

редакция:
Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Сладкиш с ябълки, канела и шоколад
Снимка: Мария Симова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
10
"Време е за сладкиш и то не какъвто и да е, а пухкав и сочен ябълков сладкиш!"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1.5 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • ванилия - 2 бр.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • за плънката
  • ябълки - 2 бр.
  • канела - 1 ч.л.
  • брашно - 1/2 ч.ч.
  • шоколад - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За плънката обелете и почистете ябълките, нарежете ги на малки кубчета.

Смесвате брашното и канелата и овалвате кубчетата ябълки в тях. Добавяте ситно нарязания шоколад.

Отделно разбивате яйцата, захарта, олиото и киселото мляко. Прибавяте предварително смесените брашно, бакпулвер и ванилия.

Добавяте смесената плънка и разбърквате. Сипвате сместа в намаслена и поръсена с брашно тава (24 см).

Печете в предварително загрята фурна на 170 градуса за около 40-45 минути. Още топъл ябълковият сладкиш се поръсва с пудра захар.

Ако рецептата ти харесва, опитай непременно и нашия ябълков кекс, този разкошен ябълков пай или нашия ябълков мус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
58
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Супер сладкиш!
12.09.2024 14:54
1
Рени Токи
Рени Токи
Много лесен и вкусен!
25.11.2022 12:53
1
Liliya Ivanova
Liliya Ivanova
Страхотна рецепта, много хубав сладкиш, добавих още четвърт чаша брашно, стори ми се малко. Получи се невероятно пухкав и вкусен.
20.01.2018 21:56
9
2
Нина Личева
Нина Личева
Сладкиша е наистина много хубав и лесен за приготвяне, но в необходимите съставки сте пропуснали да включите бакпулвера. Аз го направих с 3 големи ябълки, стана чудесен.
20.11.2017 14:22
20
1