Начин на приготвяне
За плънката обелете и почистете ябълките, нарежете ги на малки кубчета.
Смесвате брашното и канелата и овалвате кубчетата ябълки в тях. Добавяте ситно нарязания шоколад.
Отделно разбивате яйцата, захарта, олиото и киселото мляко. Прибавяте предварително смесените брашно, бакпулвер и ванилия.
Добавяте смесената плънка и разбърквате. Сипвате сместа в намаслена и поръсена с брашно тава (24 см).
Печете в предварително загрята фурна на 170 градуса за около 40-45 минути. Още топъл ябълковият сладкиш се поръсва с пудра захар.
Ако рецептата ти харесва, опитай непременно и нашия ябълков кекс, този разкошен ябълков пай или нашия ябълков мус.
Коментари