Начин на приготвяне
Пилето се нарязва на порции и се сварява в голяма тенджерка с малка щипка сол. Като се свари аз лично си прецеждам бульона и обичам да готвя с него, дали супа или яхнийка например, защото бульонът дава един страхотен вкус. И така прецеждам го.
Пилето си го отделям в друг съд. Нарязвам лука и го запържвам в малко олио. Почиствам картофите. Нарязвам си картофките на кубчета.
Сега е сезонът на младите картофки и използвах тях. Към лука добавям картофите и граха. Аз ползвах грах на Дерони. Почиствам доматите, махам люспата и ги настъргвам с ренде.
Слагам настърганите домати, червения пипер, подправките и доливам от бульона. Накрая слагам и порцийките от свареното пиле. Варим на тих огън до готовност на ястието.