Начин на приготвяне
В тенджерка загрейте маслото на слаб огън и с непрекъснато бъркане добавете брашното.
Малко по малко вложете киселото мляко и продължавайте да бъркате с дървена лъжица, докато се получи гладък сос.
Ако сместа ви се струва прекалено гъста, разредете с малко вода и разбъркайте. Отдръпнете от огъня и смесете с разбитото яйце /то трябва да е със стайна температура/. Разбъркайте пак и върнете на котлона.
Сложете пилешкото месо, което преди това сте накъсали и счуканите скилидки чесън.
Дръжте фрикасето още десетина минути на огъня и отдръпнете от огъня.
Поръсете готовото фрикасе с листенца магданоз и сервирайте.
Ако обичаш фрикасе, опитай непременно и рецептите ни за кюфтета фрикасе, класическото пиле фрикасе или научи вкусните тайни на фрикасето.
Коментари