Начин на приготвяне
Пилето нарежете на порции и сварете в подсолена вода заедно с една глава лук и морков. Извадете порциите пиле и прецедете бульона.
Обелете тиквичката и картофите и нарежете на малки кубчета, моркова настържете, ориза почистете и измийте.
Запържете лука до прозрачност, след това прибавете моркова, нарязаните картофи и тиквичката.
Към зеленчуците добавете ориза и долейте с 4 чаши от бульона.
След като заври, добавете и тиквичката. Отстранете от огъня и подправете с пипера и дафиновия лист.
Опитайте и ако е необходимо, добавете сол.
Изсипете сместа в подходяща тава и подредете пилешкото месо отгоре върху ориза.
Метнете във фурната и печете пилето с ориз за около час.
Коментари