Панирани бутчета тип KFC

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
1972k1k6
Панирани бутчета тип KFC
Снимка: Evgenia
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
80 мин.
Порции
2
"Панирани бутчета тип KFC са толкова хрупкави и вкусни, че ще се наложи да направите двойна доза"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 600 г
  • кисело мляко - 1/3 ч.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • галета - 100 г
  • корнфлейкс - 100 г
  • черен пипер
  • бял пипер
  • червен пипер
  • риган
  • босилек
  • мащерка
  • джинджифил
  • чесън - на прах
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките бутчетата се измиват. Премахва им се кожата и се осоляват.

Яйцето се разбива с киселото мляко.

Бутчетата се поставят в яйчената смес за около 20 минути.

След което се вадят и се отцеждат за няколко минути, овалват се в галета (предварително смесена с подправките) и се оставят да поседят така за около 15 минути.

После отново се потапят в яйчената смес, след което се овалват в начупен корнфлейкс и пак панираното пиле престоява така за около 15 минути.

Панираните пилешки бутчета се пържат в касерола, напълнена с поне три пръста олио, на умерен огън до готовност.

Да Ви е сладко с моите панирани бутчета тип KFC!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: