Начин на приготвяне
Каймата се овкусява с подправките и солта и от нея се оформят малки топчета. Оризът се почиства и измива. В тенджера изсипваме олиото и ориза и ги слагаме на огъня.
Бърка се докато оризът стане прозрачен и тогава се добавя водата и сол на вкус. Оставяме водата да заври. Когато това стане топчетата от каймата се добавят към водата.
Котлонът леко се намалява и оставяме ориза да се свари, когато той е готов и супата е готова. Междувременно си приготвяме застройка, като разбиваме яйцето с оцета и малко вода.
Когато супата топчета е готова я отстраняваме от котлона и изчакваме 5 минути, след което сипваме един черпак от бульона на супата в купата, където сме приготвили застройката, след което на тънка струя я връщаме обратно в тенджерата.
Коментари