Начин на приготвяне
Обезкостете бутчетата. Овкусете ги със сол и червен пипер. Изцедете сока на лимона. Покрийте бутчетата с листенца маточина и счукан чесън.
Полейте ги с лимоновия сок и зехтина. Покрийте ги с домакински фолио и оставете за около час, за да си поемат от ароматите.
Намажете подходяща тавичка с масло, наредете бутчетата и ги изпечете в загрята фурна до готовност. Обелете картофите, нарежете ги на подходящи филийки и ги изпържете в сгорещено олио до златисто.
Овкусете със сол и ги отцедете на домакинска хартия.
Поднесете бутчетата с парче лимон и гарнитура от пържени картофки.
Ароматните пилешки бутчета с лимон и маточина са готови.
Коментари