Начин на приготвяне
Обелете и нарежете пресните картофи на кръгчета. В купа поставете картофите, добавете микса от зеленчуци, сол, черен пипер и нарязаният на ситно чесън.
Добавете 1-2 с.л олио и разбъркайте добре. Подредете картофите в подходяща тавичка.
В среда поставете овкусените бутчета и сипете малко вода. Завийте с фолио и печете на 200 градуса за 35-40 минути. Към края на печенето, махнете фолиото за да се запече ястието. Поръсете с нарязан магданоз.
Приготвям си микса от зеленчуци, като нарязвам на ситно лук, праз, целина, моркови, червени и зелени чушки.
Всичко това смесвам хубаво и разпределям в пликчета и ги слагам във фризера.
Пилешките бутчета с ароматни пресни картофи са много вкусни.