Начин на приготвяне
Ето и една много вкусна разядка, изключително почитана на Изток. Почиствам люспите от зърната нахуд, става лесно, но е леко пипкаво. Но пък след това няма да имате проблем със стомаха. Слагам нахута, чесъна, тахана, зехтина, солта и подправките в блендера и пасирам на почивки.
Получава се доста гъста смес. Тук изстисквам и един лимон. Ако ви се струва много гъст, може да добавите още зехтин. Хубаво е да го оставите да постои няколко часа в хладилника, за да поеме аромата на подправките.
Сервира се с червен пипер и кимион. За да е красива чинията ви, може да потопите вилица в червения пипер, да натиснете в края на чинийката хумуса, до нея по същия начин и кимиона и така, докато завъртите цялата чиния. В средата можете да боднете стръкче магданоз и няколко капки зехтин.
Приятен апетит!
Коментари