Бобен хумус

Нина НордНина Норд
Джедай
306268
Бобен хумус1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Любимият на всички хумус, но в лесен и апетитен вариант с боб"

Необходими Продукти

  • боб - 300 г
  • майонеза - 100 г
  • чесън - 3 скилидки
  • лук - 1 глава
  • оцет - 1 ч.л.
  • сол - ¼ ч.л.
  • черен пипер - ¼ ч.л.
  • олио - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се сварява и се отцежда. Пасира се и се добавя майонезата, чесънът, нарязан на ситно, солта, черният пипер и всичко се разбива.

Лукът се нарязва на шайби и се запържва. Добавя се оцетът и след половин минута се сваля от котлона.

Сервира се, като хумусът се слага в чинии, в средата се оформя кладенче и в него се слага пърженият лук.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
51
40
33
20
10
Дай твоята оценка: