Салата Добруджа

МариянаМариянаМастър Шеф7302616136
12/06/2016
Приготвяне35 мин.
Готвене30 мин.
Общо65 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо749
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Това е една салата, която хапнах в един ресторант. Беше вкусна и реших да я направя у дома. Предлагам я и на Вас, дано Ви допадне. Беше с име Добруджа и затова я написах и аз така.

Включваме си котлона на него слагаме грил тигана да се загрее. Нарязвам си 1/2 тиквичка, без да беля кората на шайби /може и по дължина/, посолявам леко и ги слагам да се пекат и от двете страни.

Вече грилованите тиквички, като поизстинат малко, ги режа на клечки.

Патладжана го надупчвам с вилица и го слагам да се пече в тавичка във фурната. След като се опече, махам кората и нарязвам вътрешността на много дребно. От патладжана ни трябва 1/3.

Краставицата я обелвам и нарязвам по дължина, а после и по ширина.

Домата нарязвам на парчета като за Шопска салата. Лука го почиствам и нарязвам 1/3 от него на шайби.

След като всичко е готово, нареждам домати, краставици, патладжан, гриловани тиквички, лук в чиния.

Количеството е за две салати. Овкусяваме си с олио и сол на вкус.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар