Палачинки (без яйца)

17/06/2016
"Ако има такова нещо като Здравословни палачинки, то това са те определено "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо9 977
  • Преглеждания за месеца56
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • ленено семе - 1 с.л. накиснато за 15 минути в малко вода или 1 супена ленено брашно (aз използвах златен лен)
  • брашно - 200 г
  • сол - щипка
  • сода бикарбонат - 1 щипка или бакпулвер
  • кленов сироп - 1 ч.л. по желание
  • вода - около 400 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете брашното, кленовия сироп, солта и малко вода в каната на блендера. Разбийте добре, сипете вода и отново пасирайте до получаване на хомогенна смес.

Налейте половин черпак от палачинковата смес в средата на нагорещен тиган. Бързо завъртете тигана, за да се разпредели сместа.

Обърнете палачинката и от другата страна. Така процедирайте с всички палачинки. Сервирайте със сладко, домашен течен шоколад или друго по избор.

Тайната на перфектното приготвяне на палачинките е в рядката смес, защото трябва да станат почти прозрачни. Печенето е върху горещ незалепващ тиган.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар