Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Катми»Двойното токано на баба

Двойното токано на баба

Евтини РецептиЕвтини Рецепти
Помощник Готвач
1722k4542
Двойното токано на баба
Снимка: Евтини Рецепти
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10
"Трябват ви само брашно, сол и малко масло за тези невероятни гюзлемички"

Необходими Продукти

  • вода - 200 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • брашно - около 700 г
  • масло - или мас за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рецептата е много лесна. Разбърквам брашно около 700 г, 1 л. сол и хладка вода да стане не лепкаво тесто.

Разделям на малки топчета и оставям да починат 30 минути. Разтопявам 2 л. мас или масло със сол.

Започвам да разточвам топчетата, мажа ги с разтопената мазнина, навивам на руло, след това на охлювче и пак точа на кръг. Пече се на тиган, тиганът е без мазнина на Делимано.

Приятен апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Angelina Mahmood
Angelina Mahmood
По принцип не коментирам много на рецепти но 200 мл. Вода на 700 грама брашно е съвсем недостатъчно.
20.01.2017 21:36
1
1
Покажи всички подкоментари
ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
по нашия край му казваме два пъти токано - по вкусно нещо не съм опитвала и с мас става страхотно,но не съм опитвала с масло
14.06.2016 18:32
2
1
Покажи всички подкоментари
Наталия Петрова
Наталия Петрова
Уникална вкусотия!
14.06.2016 16:30
1
2
Покажи всички подкоментари