Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Лозови сарми в мултикукър

Лозови сарми в мултикукър

Лозови сарми в мултикукър
Снимка: Веселина Константинова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
20
"Вие отговаряте за свиването на сармите, а мултикукърът ще се погрижи за всичко останало"

Необходими Продукти

  • лозови листа - 20 бр.
  • кайма - 250 г
  • ориз - 1 ч.ч. объл
  • сол
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • магданоз - сух
  • лук - 1 малка глава
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете листата от дръжките и ги попарете в гореща вода докато променят цвета си.

Обелете лука, нарежете го но ситно и го задушете в мазнината. Добавете добре измития ориз и запържете, докато оризът избистри цвета си.

Прибавете каймата и гответе още 5 мин. при непрекъснато бъркане. Овкусете със сол и сух магданоз.

Сложете по 1 с.л. от сместа във всяко листо и свийте сармичките. Наредете ги в съда за готвене на мултикукъра. Затиснете ги с подходяща чинийка. Добавете 300 мл хладка вода.

Натиснете MENU и изберете програмата FRY. Настройте 30 мин. време за готвене и натиснете бутона START. Затворете капака.

Готовите сармички може да поднесете с таратор или кисело мляко.

Лозовите сарми в мултикукър са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: