Мързеливи хрупкави панирани калмари

Севда АндрееваСевда АндрееваДжедай1257176
17/06/2016
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 272
  • Преглеждания за месеца143
  • Преглеждания за седмицата20
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • калмари - 3 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • царевично брашно - 100 г
  • сол
  • черен пипер
  • лимони - 1 бр.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и почистваме калмарите от ципата, вътрешностите и костта. Поставяме ги в купа и ги заливаме с вряща вода, разбъркваме и вадим, за 1 минута.

Охлаждаме леко и нарязваме калмарите на шайби, поставяме в стъклен съд. Посоляваме и поръсваме с черен пипер, прибавяме сока на половината лимон и мариноваме в хладилника за 2 часа. Вадим калмарите и прибавяме 2-те яйца и разбъркваме с ръка.

В плътна найлонова торбичка сипваме брашното, сол и черен пипер и прехвърляме калмарите. Раздрусваме старателно, за да се отделят и набрашнят всички.

Пържим калмарите в сгорещено олио.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар