Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Мезета»Хрупкави калмари в темпура

Хрупкави калмари в темпура

Хрупкави калмари в темпура
Снимка: Илиана Балканска
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.

Необходими Продукти

  • калмари - 4 - 6 туби
  • соев сос - 20 мл
  • чили - 1/2 ч.л. едро смляно
  • За темпурата
  • брашно - 100 г пшенично
  • нишесте - 100 г царевично
  • вода - 200 мл газирана ледено студена
  • чесън - 1/2 ч.л. на прах
  • сол
  • черен пипер
  • брашно - за овалване
  • олио - 200 мл за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме калмарите от ципата и гъвкавия гръбнак. Измиваме ги под течаща вода. Подсушаваме ги и ги режем на кръгчета с дебелина около 2 см.

Мариноваме ги за 30 минути в соевия сос и смляното чили.

За темпурата в купа смесваме сухите съставки. Добавяме газираната вода и разбъркваме на гладка каша.

Овалваме калмарите в брашно (като изтупваме излишното), а след това ги потапяме в темпурата.

Пържим калмарите пане в дълбок съд със сгорещена мазнина (170-180 градуса) до златисто.

Сервираме хрупкавите калмари в темпура веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: