Начин на приготвяне
Намажете голяма тава с олио навсякъде в това число и по стените, а не само дъното. В купа натрошете сиренето.
Ако имате домашно още по-добре, става по-вкусна и сиренцето остава целичко. Разтопете маслото. Взимаме една кора за баница и я поръсваме с малко масло, после с натрошено сирене.
Слагаме върху нея друга кора. Взимаме края на корите и набираме нещо като хармоника. Вече набрани ги слагаме в началото на тавата. Правим същото нещо докато тавата се напълни.
Отгоре поръсваме с масло.Слагаме кавармата в предварително загрятата фурна на 200 градуса. Печем докато корите много леко порозовеят. Изваждаме я. Докато се е пекла в купа разбиваме яйцата. Към яйцата прибавяме прясното мляко, солта.
Разбъркваме и с тази смес заливаме кавърмата много добре и равномерно. Слагаме отново кавърмата в фурната и печем на 180-200 градуса. Става с надиплени кори, мека и вкусна. Хапваме с айран.
Коментари
Майка ми точеше корите, слагаше сирене и мас/ олио, отгоре с яйца и прясно мляко / пресечено/.
Е разбира се ,не че не може да се сложи ,но нека да е в съвсем малко количество,почти да не се усеща;)