Начин на приготвяне
В дълбок тиган загрявате мазнината. Месото нарязвате на малки кубчета и слагате в горещата мазнина, поръсете със соев сос и го запържвате до златисто. Добавяте лука, нарязан на шайби, морковите - на кубчета или колелца, и гъбите. Като поомекнат, прибавяте и нарязаните печени чушки и доматеното пюре.
Сипете виното, поръсете с подправките и оставете да къкри за 10-15 минути или докато се изпари виното, да остане на мазнинка.
Заемете със соса - разбийте яйцето със 50 мл от млякото до хомогенна смес.
В тиган сложете олиото да загрее, сипете брашното и бъркайте леко да се запържи. Доливайте по малко от прясното мляко и бъркайте - да стане гладка смес без бучици смес.
Сипете при непрекъснато бъркане и яйцето. Оставете 2-3 мин. да къкри. Махнете от котлона и оставете да изстине. Посолете и поръсете с черен пипер.
Вземете една купа, покриваме я с две кори за баница, като внимателно оформяме гнездо и пълним с поизстиналата кавърма, загъваме висящите краища и оформете вързопче. Обърнете на дланта си и го сложете в намаслена тавичка.
Полейте вързопчетата с Бешамела и сложете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20 мин. Извадете и поръсете с настъргания кашкавал, допечете до златисто.
Добър апетит!
Коментари