Тази рецепта коментираха

Анонимен
Анонимен
Анонимен
Добруджанската Каварна се прави с готови или точени кори, заливка от пресечено прясно овче или краве мляко плюс яйца ,най-краве масло ,сол най- хубава е когато се пече във пещ .Никакво сирене то е за Баниците.Това е оригиналната рецепта.
03.02.2024 22:11
Анонимен
Анонимен
Добруджанска от Добрич!
Майка ми точеше корите, слагаше сирене и мас/ олио, отгоре с яйца и прясно мляко / пресечено/.
24.12.2023 11:34
4
1
Покажи всички подкоментари
Анонимен
Анонимен
Добруджанец !!!Тази рецепта няма НИЩО ОБЩО с добруджанската кавърма ! Тя е съскисело мляко, без сирене и се пече заедно със заливката!
22.12.2022 13:54
4
1
Петя
Петя
Често я правя ,но без сиренето!Именно липсата на сирене в кавърмата я отличава от другите баници независимо с какви поливи(заливки) са.
Е разбира се ,не че не може да се сложи ,но нека да е в съвсем малко количество,почти да не се усеща;)
11.03.2018 14:21
Потребител#165058
Потребител#165058
Дали може млякото да се смени с газирана вода
11.01.2018 09:08
3
1
Покажи всички подкоментари