Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Печени картофи»Картофи със синьо сирене

Картофи със синьо сирене

NikolNikol
Чирак
5518790
Картофи със синьо сирене
Снимка: Nikol
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"И докато в България се приготвят пържени картофи с настъргано сирене, във Франция се глезят с картофи със синьо сирене и сметана, пък нека им е зле"

Необходими Продукти

  • картофи - 500 г пресни червени
  • тиквички - 1 бр.
  • прясно мляко - 150 мл или сметана
  • майонеза - 50 г
  • кашкавал - 60 г
  • синьо сирене - 50 г
  • магданоз - за поръсване
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • олио - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се измиват добре и с нарязват на лентички. Същото се повтаря и с тиквичката.

Картофите и тиквичката се нареждат в намазнена тава (йенска с капак), като се редуват ред картофи , ред тиквичка.

В отделна купа сипваме прясното мляко с майонезата и разбиваме. Млякото се овкусява със сол и пипер и в него се настъргваме кашкавала.

Така получената смес се изсипва върху картофите и се слага да се пече покрит с капак или фолио, до изпаряване на млякото.

След като са готови картофите върху тях се нарязва синьото сирене на кубчета и се връща за 5 минути във фурната. Накрая се поръсва обилно с нарязан на ситно магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: