Телешко със зеленчуци

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Телешко със зеленчуци2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"Радост за очите, балсам за стомаха!"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 1 кг джолан без кост
  • лук - 3 глави
  • моркови - 3 броя
  • целина - 1/2 глава
  • червени чушки - 3 броя
  • гъби - 150 г пресни
  • чесън - няколко скилидки
  • домати - 200 г от консерва
  • картофи - 5 броя
  • червено вино - 150 мл
  • брашно - 50 г
  • олио - 150 мл
  • магданоз - 1/2 връзка
  • дафинов лист - 1 - 2 листа
  • кимион - 1/4 ч.л.
  • червен пипер - 30 г
  • черен пипер - 10 - 15 зърна
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на едри парчета, измийте ги и ги подсушете. Смесете всички зеленчуци нарязани на едро (без картофите). Добавете към тях виното, червения, черния пипер, дафиновия лист, кимиона, сол на вкус и мазнината.

Залейте с топла вода и сложете да се вари заедно с месото до неговото омекване. Размийте брашното в малко вода и разбъркайте към ястието.

Картофите обелете и сварете отделно в подсолена вода и нарежете на парчета. Поднесете ги като гарнитура към ястието, но може и да ги сварите в самото телешко. Поднесете поръсено с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
56
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

дино
дино
Колкото да покрие леко, би трябвало..
15.05.2013 20:17
1
1
Весела
Весела
Всичко е перфектно, но кажете колко вода се слага.
15.05.2013 17:39
1
Тони
Тони
"Със зеленчуци", а не "с зеленчуци".
16.11.2011 15:48
1
1