Начин на приготвяне
Нарежете месото на хапки. Червената чушка се почиства от семките и нарязва на парчета.
Морковите се обелват и нарязват на тънки колелца, тиквичката също се нарязва на колелца.
Гъбите се нарязват на четвъртинки, а лука нарежете на четвъртинки и след това всяко парче през средата.
Загрейте олиото в тиган с незалепващо покритие и изпържете парчетата телешко от всички страни.
Извадете го в чиния и го оставете встрани. В същия тиган с останалата от пърженето на месото мазнина запържете гъбите.
Когато започнат да придобиват кафеникав загар, добавете последователно лука, чушките и морковите.
Прибавете чесъна и разбъркайте. В плик за печене поставете месото, запържените зеленчуци от тигана. Налейте виното и подправете със сол, черен и червен пипер, дафинов лист, мащерка, черен и червен пипер.
Разбъркайте и завържете плика с ястието с телешко. Поставете в тавичка и печете на 220°C за 45 минути.
При сервиране поръсете с магданоз.
Вижте още съвети как се прави сочно телешко на фурна и много добри идеи какво се готви с телешко.