Начин на приготвяне
Разбиваме на сняг белтъка. Добавяме прясното мляко. После добавяме щипка сол. Разбъркваме много добре. Нарязваме на много дребно магданоза.
Маслините го почистваме от костилките и ги нарязваме на дребно. Пресяваме брашното и му добавяме бакпулвера. Накрая слагаме и него, ако ни се струва много, не слагаме всичкото.
Всичко объркваме много добре. Размекваме си 1 с.л. масло и слагаме и него. Разбъркваме. Нагряваме си тигана и го намазваме с масло. Изсипваме от сместа с помощта на черпак.
Добре разстиламе от сместа. Изпичаме палачинките от двете страни. Навиваме ги на руло всяка една от тях. Режем на парчета. Нареждаме в чинийка, гарнираме с парченца сирене отстрани.