Gotvach.bg»Рецепти»Снакс»Гризини»Гризини с маслини и вино

Гризини с маслини и вино

Nikolina GeorgievaNikolina Georgieva
Чирак
597241691
Гризини с маслини и вино
Снимка: Nikolina Georgieva
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
7 мин.
Общо
37 мин.
Порции
10
"Сервираме с чаша студено бяло вино нашите гризини с маслини и вино."

Необходими Продукти

  • царевично брашно - 1 ч.ч.
  • бяло бряшно - 2 ч.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • олио - 3 с.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • бяло вино - 70 мл
  • кашкавал - 50 г
  • сирене - 50 г
  • маслни - 4
  • пресен босилек
  • риган
  • сусам
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме 2та вида брашно и бакпулвера в купа. Правим си кладенче и чукваме яйцето в средата.

Настъргваме кашкавала, натрошаваме сиренето и ги добавяме при яйцето. Следват олио и сол.

Обезкостяваме маслинките и ги режем на ситно. Сипваме ги при брашната, добавяме наситнен босилек, риган и объркваме с лъжица.

Когато започне да се сгъстява, прибавяме вино, до получаване на приятно за работа тесто.

Застиламе си тавичката с хартия за печене и започваме да оформяме гризините с ръце. Вземаме малка част от тестото и разточваме с ръце, мокрим ги с вода от време на време, за да можем да работим по-лесно.

Редим ги в тавичката, аз и там ги подръпнах, да се поиздължат още малко. Ръсим ги със сусам и печем на 180 °C до златисто.

При мен отне 20-тина минути да се изпекат хрупкавите гризини.

Сервираме с чаша студено бяло вино нашите гризини с маслини и вино.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: