Лютеница

МариянаМарияна
Мастър Шеф
772
3k
2k
1k
7
29/06/2016
"Най-любимата лютеница - кратко и ясно!"
Приготвяне40 мин.
Готвене140 мин.
Общо180 мин.
Порции6 бурканчета
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо50 272
  • Преглеждания за месеца182
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички продукти ги почистваме. После се нарязват на ситно доматите и чушките. Лука го нарязваме на много ситно също.

В дълбока тава се нареждат червените чушките, върху тях лукът и последно доматите. Между чушките и доматите поръсваме с малко сол и олио.

Върху доматите се поръсва също малко сол, захарта и другата част от олиото. Слагаме да печем във фурна, докато продуктите поомекнат.

Течността се поизпарява. Всичката смес след това, като стане готова, се смила в машинка за месо.

След това си измиваме 6 бурканчета, подсушаваме и ги пълним с помощта на малък черпак. Затваряме ги с капачки много добре и се стерилизират 10 минути.

Комплект изискани стъклени сосиери 2 бр.-23%
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Комплект изискани стъклени сосиери 2 бр.
8.00 лв.
6.16 лв.
Виж ››

Има само един начин гостите ви да оценят соса, който сте приготвили, подобаващо и той е да го поднесете в тези стъклени сосиери.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Йорданка Тасева
много вкусна лютеница се получи пак :)))
1
0