Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Писюр сърма с лапад

Писюр сърма с лапад

Писюр сърма с лапад
Снимка: Ирена Христова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
10
"Всички, които искат да опитат тази уникално сарма, да дадат по един лайк"

Необходими Продукти

  • ориз - 1/2 ч.ч. бял
  • кафяв ориз - 1/2 ч.ч.
  • вода - 5 ч.ч.
  • лук - 1 глава кромид /може да замените с пресен/
  • лапад - пресен, количество по желание
  • сол - на вкус
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 щ.
  • лют червен пипер - по желание
  • копър - 1 ч.л.
  • магданоз - 1 ч.л.
  • джоджен - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете 2 ч.ч. вода да заври на висока степен на котлона. През това време нарежете почистения и измит лапад.

Същото направете и с лука. Сипете лапада и лука във вече заврялата вода. Добавете и измития ориз /бял и кафяв/.

Намалете котлона на степен 2. Подправете с подправките. След като водата се редуцира, добавете останалите 3 ч.ч. постепенно, докато оризът поеме цялата вода и омекне.

Оставете под захлупен капак. Поднесете с кисело мляко или лимонов сок и поръсено с копър. Приятен апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: