Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Манджи»Доматена манджа с кюфтета

Доматена манджа с кюфтета

Йорданка ТасеваЙорданка Тасева
Иноватор
3782k1k5
Доматена манджа с кюфтета2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
95 мин.
"От опит знаем, че колкото повече са кюфтетата, толкова по-вкусна става доматената манджа"

Необходими Продукти

  • домати - 500 г
  • кайма - 600 г
  • зелен лук - 1 връзка
  • чубрица - 1 с.л.
  • магданоз - 1 връзка
  • олио - 4 с.л.
  • сол - 1 щ.
  • черен пипер - 1 щ.
  • кимион - 1 щ.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесваме каймата добре, като добавим сол и смлян черен пипер на вкус. Слагаме щипка кимион и омесваме.

Оформяме кюфтенца според вкуса ни. В купа настържете измитите и обелени домати. Можете да ползвате и от консерва.

Сложете тенджера с олио на котлона. Прибавете нарязания на ситно лук, като леко го задушите. Добавете настърганите домати.

При нужда добавете и малко вода. Прибавете и кюфтетата. Подправете на вкус със сол и чубрица.

Ако доматът е по-кисел, можете да сложите 1 ч.л. захар. Оставете да къкри до готовност. Сервирайте с поръсен пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: