Селска манджа с кюфтета

Селска манджа с кюфтета
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
01/03/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
95 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • домати - 500 г
  • кайма - 600 г
  • лук - 2 - 3 средни глави
  • чубрица - 1 с.л.
  • магданоз - 1 връзка
  • олио - 4 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 1 щипка
  • кимион - 1 щипка
  • дафинов лист - няколко
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на ситно и се слага в загрятото олио. Пържи се до златисто, към него се прибавят и доматите - и те да се запържва за минута две.

Когато лукът и доматите са запържени, сипваме вода. Когато водата заври слагаме кюфтетата, черния пипер, кимиона и дафиновия лист.

Всичко това оставяме да къкри около час.

Сервираме с магданоз нарязан на ситно в манджата

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мила Тонкова
Мила Тонкова
Върна ме в детството и топенето на чинията :)
13.05.2020 22:27