Начин на приготвяне
Първо се сваряват спагетите в подсолена вода и се отцеждат. Докато са топли, се поръсват с малко олио и се нареждат в тавичка опънати като въже една до друга, за да не слепват. Каймата се омесва с яйцето и подправките и оставяме в хладилника.
През това време се приготвя доматеният сос.
В тиган се загрява олио, запържва се нарязаният лук и добавяме ситно нарязани домати. Овкусяват се със сол и захар, за да убие киселия вкус. Вари се на тих огън докато сгъсти, после се пасира. Каймата се оформя на правоъгълник върху прозрачно фолио с мокри ръце. Отгоре се нареждат спагетите по цялата повърхност и се навива с фолиото на руло.
Поставя се в тава върху хартия за печене и се сваля фолиото. Печем в загрята фурна на180 градуса до готовност на каймата - за 30 минути. Изважда се и се оставя леко да се охлади, така по добре се нарязва с къдрав нож. Поднасяме, нарязано на филии върху доматен сос. Уникално вкусно и ефектно !
Коментари