Салата четири цвята

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k5
Салата четири цвята
Снимка: Monika Ivanova
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Нямаме си любим цвят, затова си хапваме от вкичките"

Необходими Продукти

  • картофи - 500 г
  • зелен боб - 200 г
  • яйце - 2 бр.
  • маслини - 5 бр.
  • мащерка - ½ к.л.
  • сол - ½ к.л.
  • олио - 1 к.л.
  • оцет - 1 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се белят и режат на кубчета. Бобът се измива, изрязват се двете крайчета и се реже на парчета дълги около 2-3 см.

Картофите и бобът се слагат заедно в тенджера и се сваряват за около 10 минути. Варете под капак, така че картофите да са омекнали за ядене, но не и преварени.

Яйцата също се сваряват, белят се и се режат на кръгчета.Изцеждаме боба и картофите и ги сипваме в купа за салата.

Почистваме маслините от костилките и ги прибавяме към салатата. Овкусяваме със сол, олио, оцет и мащерка. Разбъркваме и украсяваме с варените яйца.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
Чудесно лятно предложение ,лека и вкусна харна
03.07.2016 08:28