Начин на приготвяне
Вземете пилешките пържоли и ги сложете в плик, след което ги начукайте леко, колкото да ги изтъните. Сложете ги една до друга в тава, поръсете с черен пипер.
В купа сложете течна готварска сметана, настържете пармезана и натрошете на ситно синьото сирене. Подправете с малко пипер, чесън на прах и индийско орехче и разбъркайте.
С тази смес залейте месото и сложете тавата в загрята фурна на 200 градуса за 30 мин.
Настържете сиренето Мимолет и кашкавала на ренде.
Извадете тавата с месото и отгоре обилно поръсете със кашкавала и мимолет.
Върнете тавата отново във фурната и запечете до разтопяване на сирената около 10 мин.
Накрая поръсете пожелание с магданоз.
За тази рецепта може да използвате и пилешко филе - според предпочитанията.
Пилето четири сирена е много вкусно.
Коментари