Доматена супа с яйца

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Доматена супа с яйца
Снимка: Севда Андреева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Супер вкусна супа, приготвена с най-обикновени продукти, които се намират във всяка кухня"

Необходими Продукти

  • домати - 500 г
  • лук - 1 глава
  • тиквички - 1 бр.
  • олио - 3 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • сол
  • захар - 1 щипка
  • черен пипер
  • копър - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загряваме олиото и в него задушаваме лука, докато омекне. Прибавяме настърганите тиквички и разбъркваме.

Измиваме и обелваме доматите, настъргваме ги и ги прибавяме към тиквичките, доливаме вряща вода и оставяме супата да се свари и зеленчуците да омекнат.

Овкусяваме със сол, черен пипер и щипка захар, оставяме да поври за 5 минути и махаме от котлона.

Разбиваме яйцата и през едра цедка или гевгир ги добавяме към супата, като разбъркваме и нея, за да се образуват накъсани белтъци.

Сервираме супата със ситно нарязан копър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: