Кекс с пет яйца

Илияна ДимоваИлияна ДимоваГуру126766437327
06/07/2016
"Понякога едно парченце от познатия ни бабин кекс може да направи следобеда ни много по-приятен "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 480
  • Преглеждания за месеца221
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме с миксер 5 яйца с 1 чаена чаша кристална захар, за да се получи пухкава светла смес.

Постепенно прибавяме олиото и ванилията. Бакпулвера смесваме с пресято брашно и прибавяме към яйчената смес внимателно, като разбъркваме с шпатулка.

Ако яйцата, които използваме, са по-големи и сместа ни е по-рядка, може да ръснем още малко брашно. От полученото кексово тесто изсипваме 2/3 в намазана с олио форма.

Използвам силиконова форма с диаметър 20 см. Към останалото тесто добавям какао и течен шоколад, разбърквам с миксер и изсипвам при другото тесто във формата.

Разбърквам леко и изпичам на 170-180 градуса фурна до готовност. Може да проверим дали е изпечем с клечица. Ако по клечицата няма полепнало тесто, кексът е изпечен.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Марияна борисова
Извинявам се обърках мястото на дадената ми снимка с тортата
1
0
Марияна борисова
Рецептата е страхотна,за което благодаря.Само че аз в направих без какао и шоколад,нямах в момента
1
0