Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пица Пет сирена и дженовезе песто

Пица Пет сирена и дженовезе песто

Пица Пет сирена и дженовезе песто
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Не бъдете скромни и пестеливи - пицата е най-хубава с богата плънка и ароматно песто"

Необходими Продукти

  • тесто за пица - 400 г
  • сирене краве - 100 г
  • гауда - 100 г
  • синьо сирене - 50 г
  • пармезан - 50 г
  • моцарела - 125 г
  • зехтин - 3 с.л.
  • доматено пюре - 4 с.л.
  • песто дженовезе - 2 с.л.
  • домати - 1 - 2 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • маслини - 6 - 7 бр. без костилки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разточете тестото на кора със средна дебелина.

Поставете разточеното тесто в подходяща тава за печене, дъното на която е застлано с домакинска хартия.

Напръскайте със зехтин и намажете от край до край с доматеното пюре.

Нарежете доматите на тънки колелца и ги наредете едно до друго върху тестото. Поръсете със ситно нарязани парченца чушка.

Нарежете моцарелата на колелца и я подредете върху доматите. Поръсете с настъргано сирене и натрошено синьо сирене. Отгоре намажете с Песто Дженовезе. Добавете парченца черни маслини.

Сложете пицата в загрята фурна на 180-200 градуса и я запечете.

Малко преди готовност, поръсете с настъргана Гауда и настърган Пармезан.

Допечете до готовност.

Изключително ароматна и лека пица!

Пицата Пет сирена и дженовезе песто е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: