Начин на приготвяне
Разтворете маята в част от топлата вода заедно със захарта и малко брашно и оставете за малко.
Междувременно изсипете брашното в съда, в който ще го месите, и направете кладенче в него. Поръсете солта по ръба. Изсипете маята, водата и зехтина в кладенчето и замесете меко тесто. Оставете да втаса.
При готовност разделете тестото според тавата, в която ще печете пицата, и разточете на тънък пласт.
Поставете тестото в намазана със зехтин тава и намажете с доматения сос. Подредете отгоре бекона на слайсове и поръсете обилно с кашкавал.
Най-отгоре поставете суровото яйце.
Изпечете пицата в загрята фурна на 200 градуса за около 25-30 мин. Поръсете с листенца риган и сервирайте.
Пицата Кариола е много вкусна.
Коментари