Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пица Кариола

Пица Кариола

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Пица Кариола1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Пицата Кариола на Нина се получи страшно добре и някак не остана нито едно парченце за вас"

Необходими Продукти

  • брашно - 660 г
  • вода - 300 мл
  • сол - 1/2 ч.л.
  • захар - 1/2 ч.л.
  • мая - 1 пакетче суха (7 г) или 1/2 кубче прясна (21 г)
  • зехтин - 3 с.л.
  • лук - 1/2 глава
  • бекон - 150 г на тънки слайсове
  • доматен сос - 6 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • кашкавал - 100 г
  • зехтин - за намазване на тавата
  • риган - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в част от топлата вода заедно със захарта и малко брашно и оставете за малко.

Междувременно изсипете брашното в съда, в който ще го месите, и направете кладенче в него. Поръсете солта по ръба. Изсипете маята, водата и зехтина в кладенчето и замесете меко тесто. Оставете да втаса.

При готовност разделете тестото според тавата, в която ще печете пицата, и разточете на тънък пласт.

Поставете тестото в намазана със зехтин тава и намажете с доматения сос. Подредете отгоре бекона на слайсове и поръсете обилно с кашкавал.

Най-отгоре поставете суровото яйце.

Изпечете пицата в загрята фурна на 200 градуса за около 25-30 мин. Поръсете с листенца риган и сервирайте.

Пицата Кариола е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Наталия Петрова
Наталия Петрова
Изглежда страхотно,сигурна съм че и на вкус е такава..
08.07.2016 09:50
2
Покажи всички подкоментари