Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пица Консерва

Пица Консерва

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
3532k9812k2
Пица Консерва
Снимка: Наталия Петрова
1 / 6
19/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • За тестото
  • вода - 100 мл
  • мая - 1/2 кубче
  • брашно - около 300 г
  • сол
  • олио
  • За плънката
  • месо - 100 - 150 г от буркан, телешко
  • кисели краставички - 4 - 5 бр.
  • домати - 60 - 70 мл буркан
  • сирене - 100 г
  • кашкавал - 50 г
  • чубрица
  • джоджен - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С водата, маята, щипка сол и брашното се омесва меко тесто, оставя се да втасва за 35-40 минути, след което в намазана с олио тавичка го разстиламе равномерно с ръце.

След като сме сложили тестото, слагаме последователно доматите (без кожата), нарязано на ситно месото, киселите краставички, нарязани на филийки, натрошено сиренето и рендосан кашкавала.

Поръсваме с чубрица и листенца джоджен. Пече се на загрята на 180-200 градуса фурна за 25-30 мин. или до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: