Начин на приготвяне
Доматите измиваме, подсушаваме и с остро ножче отрязваме горната част, а средата отстраняваме, може да си помагаме с лъжичка.Трябва да се образуват чашки, в които ще сложим салата от цвекло и патладжан.
Леко посоляваме отвътре доматите и обръщаме в чинийка да се отцедят от сока. Печения и белен патладжан нарязваме ситно. Цвеклото белим и слагаме да се свари.
Когато е готово, изливаме водата и обливаме със студена вода. Когато свареното цвекло се охлади, настъргваме на едро ренде и смесваме с нарязания печен патладжан.
Прибавяме една супена лъжица майонеза, посоляваме при необходимост и разбъркваме хубаво. С получената салата пълним отцедените домати. Украсяваме с листенца пресен магданоз и кръгчета прясна краставица.