Начин на приготвяне
Патладжанът се нарязва на шайби, посолява се, да изтече черният сок, и се оставя в гевгир за половин час. След като патладжанът е готов, го овалваме с малко олио и го слагаме в сгорещен сух тиган да се изпече.
След като е готов патладжанът, го оставяме да изстине.
Доматите нарязваме на шайби. Лука и магданоза нарязваме на ситно и разбъркваме със сол, олио и сока от лайм.
Настъргваме половината кора от другия лимон, режем и 4 резенчета (остатъкът не ни е необходим).
След като патладжанът е изстинал, в чиния нареждаме домати, след това патладжан, внимателно ги разрязваме на 4 и овкусяваме с готовия дресинг.
Слагаме и резенче лимон и малко магданоз за украса.