Начин на приготвяне
Нарежете пилешкото филе на ивици. Смесето го с лимона и подправките, разбъркайте и го оставете да се овкусява, докато приготвите зеленчуците.
Почистете чушките от дръжките и семките и ги нарежете на тънки ивички. Нарежете лука на тънки полумесеци. Загрейте олиото и запържете чушките и лука до омекване.
Добавете пилешкото филе и пържете още 5 минути, като разбърквате.
В друг тиган сложете малка част от маслото и разтопете на котлона. Сложете една от тортилите. Сложете до половината тортила настърган кашкавал и изчакайта да се разтопи.
Сложете от плънката с пилешкото филе и посипете с малко кашкавал. Захлупете с празната половина на касадията и натиснете леко с лъжица, докато се залепи с разтопения кашкавал. Повторете действието с останалите тортили и плънка.
Рецептата е адаптирана от Гответе с мен.
Касадията е много вкусна.
Ако обичаш мексиканската кухня, опитай обезателно и тези рецепти за буритос, мексикански тортили или домашна салца.