Касадия

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Касадия
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"Пригответе се да се изцапате, пригответе се да се наядете зверски, защото това е Касадия!"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 300 г
  • лимони - сок от 1/2 лимон
  • кимион - 2 ч.л. млян
  • риган - 1 ч.л. сух
  • червен пипер - 1/2 ч.л. лют
  • черен пипер
  • сол
  • лук - 1 глава
  • чушки - 1 бр. червена + 1 бр. зелена
  • тортили - 5 бр. готови
  • кашкавал - 150 г настърган
  • масло - 1 с.л.
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото филе на ивици. Смесето го с лимона и подправките, разбъркайте и го оставете да се овкусява, докато приготвите зеленчуците.

Почистете чушките от дръжките и семките и ги нарежете на тънки ивички. Нарежете лука на тънки полумесеци. Загрейте олиото и запържете чушките и лука до омекване.

Добавете пилешкото филе и пържете още 5 минути, като разбърквате.

В друг тиган сложете малка част от маслото и разтопете на котлона. Сложете една от тортилите. Сложете до половината тортила настърган кашкавал и изчакайта да се разтопи.

Сложете от плънката с пилешкото филе и посипете с малко кашкавал. Захлупете с празната половина на касадията и натиснете леко с лъжица, докато се залепи с разтопения кашкавал. Повторете действието с останалите тортили и плънка.

Рецептата е адаптирана от Гответе с мен.

Касадията е много вкусна.

Ако обичаш мексиканската кухня, опитай обезателно и тези рецепти за буритос, мексикански тортили или домашна салца.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: