Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Бургери»Мексикански бургер с боб

Мексикански бургер с боб

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Мексикански бургер с боб
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Може бургерите да са измислени от американците, но ако искате да опитате истински вкусен бургер - хапнете този мексикански бургер с боб"

Необходими Продукти

  • за бургерите 6 бр
  • боб - 200 г от консерва с доматен сос или боб кидни
  • кайма - 500 г телешка
  • пушен червен пипер - 1 ч.л.
  • кимион - 1 ч.л. млян
  • риган - 1 ч.л. сух
  • чесън - 1/2 ч.л. на прах
  • сирене - 12 бр. на листчета
  • сол - на вкус
  • лук - 1 глава
  • масло - 20 г
  • захар - 1 ч.л.
  • домат - 1 бр. нарязан на тънки кръгове
  • хлебчета - 6 бр. за бургери
  • пържени картофи - по желание
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе бургерите, като изцедите боба от консерва в купа и го намачкате хубаво. Добавете каймата и подправките. Размесете много хубаво сместа.

Направете големи кюфтета (бургери 6 бр.), поставете ги в чиния и ги приберете в хладилника за около 30 мин.

Междувременно разтопете маслото в малък тиган, посипете захарта и запържете предварително нарязания на тънки полумесеци лук до покафеняване. Отцедете го при готовност на кухненска хартия.

Изпържете картофите, измийте и нарежете домата, срежете на половинки хлебчетата.

Извадете бургерите от хладилника и ги изпържете в загрятото олио за около 3 мин от всяка страна.

Отстранете бургерите от тигана, поставете ги в тава и ги изпечете в предварително загрята фурна на 170 градуса за 12-15 мин.

Наредете бургерите, като запечете на тостер за кратко половинките хлебчета. На долната филия поставете сирене, домат, бургер, пак сирене, карамелизиран лук. Захлупете с горната част на хлебчето и притиснете леко.

Сервирайте с пържени картофи по желание.

Мексиканският бургер с боб е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: