Начин на приготвяне
Пригответе бургерите, като изцедите боба от консерва в купа и го намачкате хубаво. Добавете каймата и подправките. Размесете много хубаво сместа.
Направете големи кюфтета (бургери 6 бр.), поставете ги в чиния и ги приберете в хладилника за около 30 мин.
Междувременно разтопете маслото в малък тиган, посипете захарта и запържете предварително нарязания на тънки полумесеци лук до покафеняване. Отцедете го при готовност на кухненска хартия.
Изпържете картофите, измийте и нарежете домата, срежете на половинки хлебчетата.
Извадете бургерите от хладилника и ги изпържете в загрятото олио за около 3 мин от всяка страна.
Отстранете бургерите от тигана, поставете ги в тава и ги изпечете в предварително загрята фурна на 170 градуса за 12-15 мин.
Наредете бургерите, като запечете на тостер за кратко половинките хлебчета. На долната филия поставете сирене, домат, бургер, пак сирене, карамелизиран лук. Захлупете с горната част на хлебчето и притиснете леко.
Сервирайте с пържени картофи по желание.
Мексиканският бургер с боб е готов.