Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Такос»Веган такос с черен боб

Веган такос с черен боб

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Веган такос с черен боб
Снимка: Рая Андонова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
15 мин.
Порции
8
"Дори и да не сте вегани, пак ще се влюбите в тези такоси с черен боб"

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава, малка
  • сол
  • кимион
  • кориандър
  • черен пипер
  • пушен червен пипер
  • черен боб - 1 консерва
  • домати - 2 бр.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • тако черупки - 8 бр., или малки тортили
  • айсберг - няколко листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцаният лук се запържва в сгорещено олио.

Добавят се подправките и се разбърква, като се запържва още малко, докато си пуснат аромата.

Черният боб се изцежда и намачква - не съвсем на пюре, а просто да не са цели зърната.

Добавя се към лука заедно с доматеното пюре и няколко лъжици вода.

Готви се още няколко минути, докато се сгъсти всичко, като се разбърква от време на време.

Доматите се нарязват на малки кубчета, а листата айсберг се нарязват на дребно.

Тако черупките се пълнят, като, първо, се слага от черния боб, след това отгоре малко айсберг и домат.

Да ви е вкусно с тези веган такос с черен боб.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: