Начин на приготвяне
Продуктите са за около 20 палачинки диаметър 10 см.
Направете шоколадови палачинки от изброените продукти, като кипнете млякото със захарта и солта.
Добавете шоколада, разбъркайте добре и оставете да се поохлади сместа. Разбийте яйцата и ги прибавете към брашното и нишестето. Бъркайте, докато отстраните бучките. Разредете с шоколадовата смес. Изпържете палачинките.
Пригответе крема, като смесите маскарпонето с шоколада. Разбъркайте добре до хомогенност.
Подредете палачинките в тортена форма с диаметър 10 см, като редувате палачинка и крем. Завършете с крем.
Приберете шоколадовата торта в хладилника да се охлади. Оставете 1-2 палачинки за декорация.
Уникалната торта от шоколадови палачинки е готова.
Коментари