Начин на приготвяне
В дълбока купа слагаме киселото мляко, след това яйцата и разбиваме хубаво.
Добавяме и захарта, содата и солта, след това брашното, което е пресято. Добавете олиото и какаото.
Разбъркайте до получаване на еднородна смес и оставете за 15 минути.
Слагаме тигана да се нагорещи, не се слага мазнина вътре, тя е в сместа - просто трябва тиган с незалепващо покритие.
Изсипвате малко от сместа по средата, не в целия тиган, трябва да са малки палачинки около 15 см.
Когато са готови може да ги сервирате с течен шоколад.
Ако обичате да приготвяте палачинки, опитайте следващия път и другите ни предложения за палачинки с шоколад или тези пухкави палачинки с кисело мляко.
Коментари