Начин на приготвяне
За палачинките пресейте брашното с какаото и го изсипете в купа заедно с яйцата, захарта и солта. Прибавете млякото, като бъркате с телена бъркалка. Добавете половината разтопено масло. Покрийте и оставете сместа да отлежи в хладилника 1 час.
За шоколадовия крем затоплете млякото в тенджера заедно с ванилията.
Същевременно разбийте жълтъците и захарта в купа, после прибавете пресятото брашно и разбъркайте добре. Излейте малко горещо мляко върху яйцата, после постепенно разредете с останалото мляко, като разбърквате непрекъснато.
Върнете сместа в тенджерата и оставете да заври. Разтворете какаото и нарязания шоколад в горещия крем. Изсипете крема в подходящ съд и оставете да изстине.
Извадете сместа за палачинки от хладилника, разбъркайте добре и изпържете палачинките. Изсипете един черпак в загрят тиган, намазан с останалото масло. Постарайте се да се получи възможно най-тънък слой.
Щом палачинката започне да потъмнява, обърнете и изпържете от другата страна. Намажете всяка палачинка с шоколадовия крем, подгънете на четвъртинка и поставете в тава за печене.
Печете 5 мин на 170°С, после извадете от фурната и поръсете с пудра захар.