Начин на приготвяне
Сиропът се приготвя, като към водата прибавим захарта и оставим да ври няколко минути на слаб огън. Добавяме и портокалови корички и канела, за да стане сиропът ни още по-ароматен.
След като сместа покъкри 5-10 минути на слаб огън, я махаме от котлона и добавяме 1 ч.ч. мед. Разбърква се добре. Сиропът е готов. Оставяме го да изстине и се заемаме с приготвянето на нашите меломакарона.
Приготвяме тестото, като разбъркваме добре олиото, разтопеното масло, ром, захарта, настърганата портокалова кора и ароматните подправки.
Добавяме постепенно брашното и с ръка замесваме пухкаво меко тесто. Оформяме сладките и ги подреждате в намазнена тавичка.
Печем на средно загрята фурна (160-180 градуса) за около 30 минути, докато порозовеят.
Още докато са топли сладките, се потапят в сиропа и се оставят така за минута-две, за да се напоят добре. След това ги подреждаме в чиния и поръсваме със ситно смлени орехи и канела.