Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Сиренки»Едновремешните сиренки на баба

Едновремешните сиренки на баба

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k6
Едновремешните сиренки на баба2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
85 мин.
Порции
8
"Вкус от миналото...поредната бабина рецепта, която ни го припомня Да ви е сладко!"

Необходими Продукти

  • вода - 1 в.ч. хладка
  • прясно мляко - 1 в.ч. хладко
  • мая - 1 бр. течна
  • захар - 4 с.л.
  • олио - 1 в.ч.
  • яйца - 1 бр.+1 жълтък за намазване
  • сол - 2 с.л.
  • брашно - 7 в.ч.
  • сирене - 200 - 250 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Водата, прясното мляко и захарта се смесват, добавя се маята и се разбъркват, докато захарта се разтвори напълно. След това се добавят олио, яйце и сол.

Разбъркват се много добре с тел, добавя се натрошено или настъргано сирене, след което се добавя брашното постепенно. Омесва се меко тесто.

Оставя се да втаса около 45 мин. След това се откъсват топки, доовалват се и се нареждат в намаслена тава, намазват се с малко олио и жълтък, и се поставя по малко парченце сирене по средата.

Оставя се да престоят още 20 мин.

След това се пекат сиренките във фурна на 190 градуса за 25 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: