Торта с шоколадова глазура и лешници

10/07/2016
цветослава киркова
отцветослава кирковаГотвач377192281
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции12 парчета
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо768
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиват се захарта с маслото, добавят се яйцата едно по едно, в друга купа се смесват брашното, бакпулверът, содата за хляб и солта, приготвеното кафе се смесва с млякото.

Към яйчената се добавя половината от брашното, след това приготвеното кафе и след това другата половина от брашното, разбърква се с шпатула и се изсипва в подходяща форма за печене.

Пече се до готовност. Охладеният блат се разрязва на две части.

Приготвя се кремът от разбитата сладкарска сметана, квасената сметаната и разтопения на водна баня бял шоколад.

Слага се единият блат в подходящ поднос, напоява се с половината от кафето, разпределя се половината от крема, слага се вторият блат и се напоява с кафето, разпределя се останалият крем и се прибира в хладилник за 2 часа.

Когато тортата е стегнала, по средата отгоре се слагат лешниците и се залива с шоколадовата глазура, приготвена от разтопения на водна баня шоколад, украсява се с разбита сметана и бял шоколад.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар