Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени патладжани»Пълнени патладжани с кайма и гъби

Пълнени патладжани с кайма и гъби

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Пълнени патладжани с кайма и гъби
Снимка: Севда Андреева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
110 мин.
Порции
5
"Истинско кулинарно вълшебство с патладжани, кайма и гъби, чийто вкус ще ви омагьоса"

Необходими Продукти

  • патладжани - 5 бр.
  • кайма - 250 г
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 2 глави
  • гъби - 300 г
  • чесън - 3 скилидки
  • домати - 2 бр.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • сол
  • черен пипер
  • кимион
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме патладжаните и ги белим на зебра, разполовяваме ги и ги поръсваме със сол. Оставяме да се отцедят и махаме горчилката. Печем ги в предварително загрята на 200 градуса фурна за 20-25 минути.

В загрято олио запържваме лука е чесъна, добавяме морковите и гъбите, разбъркваме и прибавяме каймата. Готвим, докато стане на трохи, овкусяваме със сол, кимион и черен пипер и поръсваме с наситнения магданоз.

Водим патладжаните и притискаме сърцевината им, за да образуваме хлътнало място, в което поставяме от плънката.

Най-отгоре поставяме резени домати и печем за още 30 минути на 190 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: